REGULAMENTUL DE ORGANIZARE AL CAMPIONATULUI DE FOTBAL AL FERMIERILOR RODBUN
Fair-play si distractie la maxim
MODUL DE ORGANIZARE
- La prima editie avem un numar de 11 echipe, ASM, care au fost impartite in 4 grupe pe criterii geografice.
- In prima parte a campionatului vor exista 3 etape, cate una pe luna in perioada octombrie – decembrie, fiecare echipa va fi gazda prin rotatie.
- In urma clasamentului final dupa cele 3 etape, cele 4 echipe care castiga grupele vor participa la faza finala.
- Faza finala va avea loc la sfarsitul lunii ianuarie.
- Este forul care supravegheaza derularea campionatului si are dreptul de a lua hotarari de orice natura pentru buna desfasurare a campionatului in conformitate cu regulamentul si legile jocului de minifotbal.
- Este alcatuita din 4 membri cu drept de vot: Cristian Poenaru, Cosmin Cebuc, Adrian Ciulea si Adrian Marinas, la care se adauga 6 membri cu rol consultativ: Janin Voinescu, George Georgescu, Cristi Circiumaru, Gabriel Surubaru, Relu Nistor si Valentin Pipinica.
- Are urmatoarele atributii:
· Stabileste grupele, zilele si locurile de desfasurare a fiecarei etape zonale, precum si finala
· Efectueaza tragerile la sorti pentru stabilirea programurilor jocurilor.
· Omologheaza rezultatele jocurilor si clasamentele.
- Fiecare ASM are dreptul de a inscrie o echipa pe baza completarii unui formular care va contine denumirea echipei, numele jucatorilor (minim 8 - maxim 10), marimile si numerele pentru echipament precum si culoarea acestuia
- Fiecare echipa va trebui sa aiba desemnat un capitan sau un delegatcare sa o reprezinte
- Pentru inscriere se trimite un mail catre [email protected] si se ataseaza sablonul de inscriere completat.
- Lotul echipei poate sa sufere modificari de la o etapa la alta cu conditia ca numarul jucatorilor sa ramana intre minim 8 - maxim 10
- Termen de inscriere– 30.09.2023
- Au dreptul sa participle la campionat jucatori cu varstele cuprinse intre 18 si 70 ani - amatori ( sa nu aiba contract de jucator de fotbal sau futsal profesionist)
- Au dreptul de joc fermierii clienti activi Rodbun ai ASM-ului, doar cate un om/firma si doar actionari, administratori sau rude de gradul I
- Jucatorul care indeplineste functia de capitan de echipa trebuie sa fie identificat printr-un semn distinctiv (brasarda) si are obligatia de a ajuta arbitrul, la cerere, la stabilirea ordinii si disciplinei in cadrul echipei sale.
- O echipa este formata din 5 jucatori + 1 portar si maxim 4 rezerve.
- Organizatorul pune la dispozitie echipamentul de fotbal al fiecarui jucator, tricou si short, jucatorii trebuie sa vina cu propriile ghete de fotbal.
- O partidă se desfasoară pe parcursul a două reprize de câte 15 de minute de joc efectiv fiecare. Durata fiecărei reprize poate fi prelungită de către arbitru. Pauza dintre reprize va fi de 5 minute.
- Pe parcursul unui joc, numărul înlocuirilor de jucători este nelimitat, un jucător care a fost înlocuit poate reveni pe terenul de joc pentru a înlocui un alt jucător. Portarul poate fi înlocuit de oricare din jucători.
- Comisia de Organizare va stabili dupa fiecare etapa clasamentele avand in vedere urmatorul sistem de atribuire a punctelor:
· joc castigat- 3 puncte
· joc egal – 1 punct
· joc pierdut – 0 puncte
- Daca dupa disputarea tuturor jocurilor din grupa doua sau mai multe echipe vor acumula acelasi numar de puncte, departajarea se va face dupa urmatoarele criterii:
· rezultatele din meciurile directe
· golaveraj
· numar de goluri inscrise
· tragere la sorti
- Vor fi acordate premii pentru echipa campioana, echipa vicecampiona si ocupanta locului 3
- Vor fi acordate premii speciale pentru golgheterul campionatului, cel mai bun portar precum si pentru veteranul competitiei