REGULAMENTUL DE ORGANIZARE AL CAMPIONATULUI DE FOTBAL AL FERMIERILOR RODBUN

 

Fair-play si distractie la maxim

 

MODUL DE ORGANIZARE

  1. Structura campionatului

-         La prima editie avem un numar de 11 echipe, ASM, care au fost impartite in 4 grupe pe criterii geografice.

-         In prima parte a campionatului vor exista 3 etape, cate una pe luna in perioada octombrie – decembrie, fiecare echipa va fi gazda prin rotatie.

-         In urma clasamentului final dupa cele 3 etape, cele 4 echipe care castiga grupele vor participa la faza finala.

-         Faza finala va avea loc la sfarsitul lunii ianuarie.

  1. Comisia de organizare

-         Este forul care supravegheaza derularea campionatului si are dreptul de a lua hotarari de orice natura pentru buna desfasurare a campionatului in conformitate cu regulamentul si legile jocului de minifotbal.

-         Este alcatuita din 4 membri cu drept de vot: Cristian Poenaru, Cosmin Cebuc, Adrian Ciulea si Adrian Marinas, la care se adauga 6 membri cu rol consultativ: Janin Voinescu, George Georgescu, Cristi Circiumaru, Gabriel Surubaru, Relu Nistor si Valentin Pipinica.

-         Are urmatoarele atributii:

 · Stabileste grupele, zilele si locurile de desfasurare a fiecarei etape zonale, precum  si finala

 · Efectueaza tragerile la sorti pentru stabilirea programurilor jocurilor.

 · Omologheaza rezultatele jocurilor si clasamentele.

 

  1. Echipele participante

-         Fiecare ASM are dreptul de a inscrie o echipa pe baza completarii unui formular care va contine denumirea echipei, numele jucatorilor (minim 8 - maxim 10), marimile  si numerele pentru echipament precum si culoarea acestuia

-         Fiecare echipa va trebui sa aiba desemnat un capitan sau un delegatcare sa o reprezinte

-         Pentru inscriere se trimite un mail catre [email protected] si se ataseaza sablonul de inscriere completat.

-         Lotul echipei poate sa sufere modificari de la o etapa la alta cu conditia ca numarul jucatorilor sa ramana intre minim 8 - maxim 10

-         Termen de inscriere– 30.09.2023

 

 

  1. Jucatorii

-         Au dreptul sa participle la campionat jucatori cu varstele cuprinse intre 18 si 70 ani - amatori ( sa nu aiba contract de jucator de fotbal sau futsal profesionist)

-         Au dreptul de joc fermierii clienti activi Rodbun ai ASM-ului, doar cate un om/firma si doar actionari, administratori sau rude de gradul I

-         Jucatorul care indeplineste functia de capitan de echipa trebuie sa fie identificat printr-un semn distinctiv (brasarda) si are obligatia de a ajuta arbitrul, la cerere, la stabilirea ordinii si disciplinei in cadrul echipei sale.

 

  1. Organizarea jocurilor

-         O echipa este formata din 5 jucatori + 1 portar si maxim 4 rezerve.

-         Organizatorul pune la dispozitie echipamentul de fotbal al fiecarui jucator, tricou si short, jucatorii trebuie sa vina cu propriile ghete de fotbal.

-         O partidă se desfasoară pe parcursul a două reprize de câte 15 de minute de joc efectiv fiecare. Durata fiecărei reprize poate fi prelungită de către arbitru. Pauza dintre reprize va fi de 5 minute.

-         Pe parcursul unui joc, numărul înlocuirilor de jucători este nelimitat, un jucător care a fost înlocuit poate reveni pe terenul de joc pentru a înlocui un alt jucător. Portarul poate fi înlocuit de oricare din jucători.

 

  1. Stabilirea clasamentelor si criterii de departajare

-         Comisia de Organizare va stabili dupa fiecare etapa clasamentele avand in vedere urmatorul sistem de atribuire a punctelor:

       · joc castigat- 3 puncte

       · joc egal – 1 punct

       · joc pierdut – 0 puncte

-         Daca dupa disputarea tuturor jocurilor din grupa doua sau mai multe echipe vor acumula acelasi numar de puncte, departajarea se va face dupa urmatoarele criterii:

      · rezultatele din meciurile directe

      · golaveraj

      · numar de goluri inscrise

      · tragere la sorti

 

  1. Premii acordate

-         Vor fi acordate premii pentru echipa campioana, echipa vicecampiona si ocupanta locului 3

-         Vor fi acordate premii speciale pentru golgheterul campionatului, cel mai bun portar precum si pentru veteranul competitiei